søndag 22. november 2015

NAV'ere ....

Kilde: Bye og Rønning


Hva er en NAV'er? Etter hva man kan tolke ut fra enkelte folks ideer i cyberverdenen så er det jo så mangt. Mest en uting.

Jeg tenker at det finnes unge Nav’ere, og det finnes gamle Nav’ere, og i de ordene har jeg forstått at det ligger lite syke mennesker men med latskap-flensa.. Det finnes urettferdig behandling i systemet, og det finnes regler som ikke henger på greip.. Det finnes mennesker som virkelig behøver økonomisk hjelp og oppsøker ‘sosialkontoret’ og får beskjed om å selge huset eller bilen eller andre verdier før de kan komme og be om hjelp, og det finnes mennesker som i tillegg til sitt eget store hus, eier 6 leiligheter som de leier ut og får store inntekter på, og de jobber delvis som selvstendig næringsdrivende og mottar uføretrygd. Fordi de har krav på det.

Det finnes nok en del kyniske mennesker som uføretrygder seg uten grunn. Men disse menneskene eier ikke dårlig selvbilde! De seiler gjennom livet og har det helt flott med seg selv. De eier heller ikke dårlig samvittighet og de driter en LANG en i, å prøve å forklare eller forsvare at de er syke. Er man så kynisk at man Nav’er uten grunn så er man kynisk på andre måter også.

Så har man de som virkelig er syk eller har en lidelse og har papirer på dette. Dette er mennesker som føler konstant dårlig samvittighet! De føler at de ikke duger til noe, de føler seg egentlig null verd, og derfor forsøker de konstant å forsvare sin situasjon for andre. Dette er mennesker som sover dårlig om natten fordi de føler seg mislykket som menneske, de opplever et enormt tap fordi de har mistet den sterke gode kroppen og helsen man en gang hadde og de føler at andre ser ned på dem, eller mistenker dem for å være late eller overdrive. De føler at andre setter et stempel på dem. 

Og dessverre er det slik mange ser på de som har en sykdom eller lidelse og må "Nav’e". De kan komme med de utroligste uttalelser uten å ha kastet det minste blikk på ‘journalen’ til mennesket det gjelder. Uten å ha sett innsiden! De kan sitte og si at du ser jo så bra ut! Jeg forstår ikke hva du er syk for. Eller, hvem vil ha ei som bare går hjemme? Eller: du, det er bare å presse seg litt vettu, så går det så bra så!..Ja..det er lett å dømme..og det er lett å uttale seg om ting man ikke forstår. Been there done that..


Man skal huske på at livet kan komme brått på for alle og enhver. I neste sving kan det være deg som havner i en eller annen ufør situasjon. Husk: Det er kunn en eneste grunn til å se ned på noen, og det er for å løfte dem opp! 

Everyone you meet is fighting a battle you know nothing about! Be kind!

2 kommentarer:

  1. Kjempe fint skrevet og veldig sant��

    SvarSlett
  2. Tusen takk for det :)) Jeg tror det ofte er slik ja. Men jeg kan bare snakke ut fra mitt eget ståsted. Klem

    SvarSlett