søndag 22. november 2015

Psykopatene blant oss..

Illustrasjonsbilde Kilde: Psykopaten.infoDu møter et menneske, fantastisk som få..Som er så utrolig hyggelig og snill at du blir helt satt ut av glede.. Glede over å bli venn eller partner med et slikt flott menneske. Som viser deg at du er verd noe. Som ringer deg hele tiden. Spør deg om råd. Er ydmyk. Gir deg MASSE positiv feedback. Tar deg med på dyre restauranter og gir deg blomster og gaver stadig vekk. Tar deg med på hotell og strør roser på senga. Får deg til å føle seg som en soulmate, søster, bror. Alt virker SÅ flott. Nesten for flott til å være sant.

Det er bare det at når du føler det er for flott og godt til å være sant, så er det nok nettopp det. For godt til å være sant. Etterhvert oppdager du små tegn. Når psykopaten blir husvarm nok. Plutselig glemmer personen seg litt og kjefter ut på bagateller når du minst aner det. Sykeliggjør de rundt seg. Krenker og baksnakker alle som kommer i ens vei. Alle gjør feil. Psykopaten har aldri feil. Gjør opp igjen husarbeidet du har gjort, bare for å vise at du er udugelig. Sier ofte til deg at du skal være glad du har henne/han for du kommer aldri til å finne deg ei ny dame/en ny mann hvis det blir slutt mellom dere!

Mennesket kritiserer deg forran andre, først i det små, med innpakkede hint. Så mer graverende. Ringer til venner kompiser og forteller at du er en sjalu og gal person, eller krenker deg og spotter deg, latterliggjør deg, til og med mens du sitter og hører på. Forteller oppdiktede usanne historier om deg til andre, for å virke bedre selv, for å virke som om en er helten som vil prøve å holde ut med deg tross alt. Og alt dette sier han helt uten at du vet noe selvfølgelig. Så der går du og aner fred og ingen fare men stusser litt over blikk du får eller mangel på kontakt med folk.

Om du prater mer med andre enn vedkommende, så blir det et forhør av en annen verden. Om du ikke er hjemme når vedkommende ringer, så blir det et enda verre forhør. Og, om du vender psykopaten ryggen og drar, eller kutter ut vennskapet, så får du en kamp du aldri trodde var mulig. Hevn uten sidestykke. Og du bare vet at mange flere vil gå i samme fellen og bli bedåret av dette mennesket. De vil bli fanget. Men du kan ingenting gjøre.

En psykopat gjemmer seg iblant oss på de fleste områder. Det kan være et familiemedlem, en bror, en søster, en far, mor, tante. Det kan være en arbeidsgiver. Og det kan være din partner. Eller den du trodde var en venn. De skjuler seg godt bak masker. Og bare de som blir ødelagt har fått sett hva som skjuler seg bak masken. Når de er avslørt, starter de jobben med å sverte vedkommende så mye at ingen vil tro på offeret. Det er slik de jobber. Og de bruker ALLE midler! Til og med kriminelle fremgangsmetoder.

De lokker andre til å hjelpe seg med forfalskninger eller bekreftelser eller vitner, ved å grine seg til det eller fremstå som umåtelig saklige og ydmyke og ordentlige. Og blir trodd av både advokater og bekjente rundt om. Slik vil de forsøke ta fra deg både verdigheten, ryktet ditt, barna dine, alle vennene dine, til og med jobben din, ALT de kan ta fra deg, vil de forsøke ta fra deg. Men en dag kommer karma. For psykopater er nemlig ikke så flinke i "jobben" sin som en skulle tro. De er egentlig dårlig på det meste. Ord-forrådet er dårlig, de gjør en dårlig jobb der de er ansatt, de er dårlige sjåfører, lite kunnskap om alt som skjer i verdenen, ja, med andre ord, de fleste av dem har lav intelligens.

Heldigvis er det håp i snøret for din del. Det er alltid håp. Man må bare ta slike mennesker på rette måten. Vær bastant! Vis styrke! Kutt dem ut og kvitt deg med dårlig samvittighet. Ikke lytt til alle bedritne lokkemidlene, krokodilletårene, alt skal bli så mye bedre-setningene, eller sinnet eller truslene om hevn eller selvmord eller hva det skulle være. Alt er bare pissprat! Lovnader blir brutt. Og trusler er bare redsel.

Husk at du kan få hjelp av andre rundt deg. Men da må du våge å åpne deg om det. Ha mot til det, våg! For det er fullt mulig å komme seg bort fra slike. Ingenting er umulig. Det umulige tar bare litt lenger tid. Og forhåpentligvis har man lært litt etter å ha møtt slike mennesker. Kanskje man ser tegnene bedre neste gang.

Jeg vil her legge inn noen kopierte ord og tips om hva du bør se etter hos en psykopat. Dette har jeg kopiert fra psykopaten.info.


"Er vedkommende unormalt ivrig? Insisterende? Vil han gifte seg med deg etter bare noen få stevnemøter? Da bør det ringe noen bjeller! Blir du altfor tidlig erklært som hans livs store kjærlighet? Vil han ha barn med deg med én gang? Er han uvanlig tidlig sjalu – om du så bare kaster et blikk på en annen mann?


De fleste av oss lyver av og til om oss selv, og skryter i godt lag. Psykopaten lyver hele tiden! Om «store» og «små» ting – helt uten blygsel! Selv etter å ha blitt avslørt vrir psykopaten på løgnen og fortsetter som om ingenting var oppdaget.


I restauranten krever psykopaten gjerne oppmerksomhet fra hovmester og snakker nedsettende om servitører. Hvis de ikke kommer raskt nok så blir psykopaten høylydt eller klager, eller bare drar derfra. Hvis maten ikke passer psykopaten så klager de høylydt. Psykopaten fortjener i sitt eget hode kun det beste, krever full oppmerksomhet og er alle andre overlegen.


Snakker han uvanlig mye nedsettende om de fleste? Fra dagens drosjesjåfør til regjeringen og bekjente? Tar lett en krangel? Føler seg forulempet over de minste ting? Følg med på samtale-temaene..Prøv å notere deg sist psykopaten sa noe positivt om noen uten å dra inn noe negativt.


Ofte blir psykopaten avslørt i jobbsammenheng. Psykopaten vil klage og snakke negativt om alle på jobben sin, og om ledelsen og at de alle er frekke amatører. Alle gjør feil på jobben utenom psykopaten. Han gjør aldri feil. Sannheten er at arbeidsgivere ofte har store problemer med å si opp vedkommende fordi de ikke har noe helt konkrete alvorlige saker på han.


For andre som ikke umiddelbart avslører psykopaten, naboer og mer flyktige bekjente – oppleves psykopaten som rasjonell, fornuftig, kunnskapsrik og sjarmerende. De lykkes med bedrageriet og lurer alle – hele verden, mens ofrene, de som står psykopaten nær blir ødelagt".Illustrasjonsbilde Kilde Psykopaten.info. En psykopat krangler om ALT!
HER ER 14 KJENNETEGN PÅ EN PSYKOPATEn psykopat vil gerne dominere og kontrollere sine omgivelser. Psykopaten «tar scenen».
Han/hun virker meget sjarmerende og er ofte (i første omgang) god til å få kjæreste(r) og blir ofte likt.
En psykopat baksnakker gjerne andre hele tiden.
En psykopat har overdrevne forestillinger om seg selv og fremtiden, som regel uten realisme.
Ingen empati med andre, særlig synest det i omgang med de psykopaten mener er «underordnede» og uten nytte.
En psykopat skaper splid mellom folk og er gjerne lystløgner. Typisk er at de blir tatt i løgn om ting som er åpenbart at de vil bli avslørt på.
En psykopat har ofte uryddig økonomi fordi han/hun bruker mye penger på å flotte seg (gjerne dine)
Han/hun har et stort behov for å oppfylle sien egne behov uten å bry seg om konsekvene.
En psykopat har vanskelig for å tåle ting som gjør han/henne frustrert og kan ha lav aggresjons-terskel. Noen kan også være voldelige.
En psykopat mangler ansvarsfølelse og respekt for sosiale normer eller forpliktelser.
En psykopat klarer ikke å være selvkritisk eller ta ansvar eller skyld for noe som går galt.
Regler gjelder for alle andre, det er ikke så farlig for psykopaten.
En psykopat mangler evner til at holde fast ved relasjoner over tid. Venner er flyktige.
En psykopat er ute av stand til å føle skyld eller til å lære av sine erfaringer. De som havner i fengsel kan ikke «rehabiliteres», men fortsetter i samme spor.
Kilde: Psykopaten.info

Jeg håper for din skyld at du aldri kommer borti en psykopat! Og dersom du har, så håper jeg at du har lært..
Ha en fin kveld!


Eva Kristin Svinø Blomvik

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar