tirsdag 19. januar 2016

Nøden lærer nøgen kvinne at spinne...

Livet er fantastisk. Alt det vakre i naturen, godhet i mennesker. Nye bekjentskaper som gir av seg selv og som stoler på deg og ser deg for den du er uten å tro på andre. Så mye kjærlighet vi kan la oss omfavne av. Gode ord og tanker. Reise til nye steder. Oppleve verdenen i en rosa sky....Slik kunne det vært for alltid. Men ville det gitt oss lærdom? Neppe...

De fleste vet også at livet har mer å by på. Du har kjent på det mange ganger, har du ikke..denne følelsen.. there is something in the air..I cannot see it but I know its there..Du bærer på erfaringer. Om livet. Om mennesker. Og det er byrder å bære. Men å beskytte seg mot omverdenen og det onde er umulig, for det onde hører også livet til.. 

Man kan skape sin egen verden, en rosa illusjon av det gode, men det vil ikke kunne vare. Å beskytte seg mot selve livet, klarer man ikke. Livet må leves. Du trekker pusten. Du lever. Og alt det du møter hører livet til. Å fjerne deler av livet, slik at bare det fine og vakre og gode blir igjen, det vil ikke være ekte. Livet er ikke som de fleste deler på Facebook. Alt det vakre. Bare det perfekte. Du lærer ikke av det.


For det er midt oppi den mørkeste avgrunn at du lærer å overleve. Det er der, i nøden, at du som naken, ribbet til beinet, i kulden og helt uten en ledetråd, likevel lærer å spinne. Hvis du vil høre livet til.. Jeg vil leve..og jeg lever!

~Eva Kristin~
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar