mandag 8. februar 2016

BAK HUSETS FIRE VEGGERBak husets fire vegger holder de skjulte Ansikter til. Ansikter som ikke tåler dagens lys. Ansikter, som ute blant folk spiller sitt vante spill som den ydmyke, den omtenksomme, den snille hardt prøvede. Ansikter som man aldri kunne tenke seg hadde en annen side. Ansikter som sprer sine løgner om sine nærmeste med en slik overbevisning og list, at ingen noen gang kunne tvilt på det! 

Bak husets fire vegger holder Ansiktet til. Et Ansikt som skal forme menneskene rundt seg, som er den dominerende part, som manipulerer, er falsk utad og kald innad. Et Ansikt med et dobbeltliv. Et Ansikt i glimrende skuespill. Det er mange som har trodd at de vet noe om livet Bak husets fire vegger. Men de visste aldri. De bare antok..

Bak husets fire vegger holder ensomheten til. Et tomt liv til tross for ekteskapet. En ensomhet som griper en og holder en fast. Men frykten for å leve alene er større enn mangelen på et verdig kjærlighetsliv. Så man står det ut.

Bak huset fire vegger holder savnet til. Et savn etter litt ros eller et lite kjærtegn i hverdagen. En klem eller et smil. Og ikke bare krav og krasse ord. Et savn etter aksept og respekt. For den man er. Et savn etter å føle seg verdsatt. Etter mange år uten.

Bak husets fire vegger, bor et menneske. Bak vegger som han selv har vært med på å bygge og holdt oppe, liksom sine forfedre før han. Her bor mennesket sammen med Ansiktet. Og tosomheten er ensom slik tosomheten alltid blir uten gjensidig kjærlighet.

Men bak husets fire vegger holder også sannheten til. Og sannheten kommer for en dag. Det gjør den alltid. Karma is a bitch og hun biter hardt når hun dukker opp. Vær du sikker. En vakker dag vil Ansiktet møte seg selv i døren idet Fortiden banker på. 


~Eva Kristin~


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar