tirsdag 2. februar 2016

Livets eksamen har lurespørsmål..Livet er en skole, hver dag, hver time. Vi lærer av våre feil, av andre sine feil, av dumsnillhet, av sinne, av kjærlighet, av impuls-handlinger ikke minst. Og vi blir aldri utlært. Heldigvis. Vi har stadige eksamener, men sjøl om vi gjør mange feil, så består mange alikevel..Fordi et visst antall feil er helt innenfor..Fordi det er greit å gjør feil så lenge en lærer av det. Og fordi livets eksamen inneholder mange lure-spørsmål som ikke alltid er lett å oppdage. Men det er takket være disse lurespørsmålene at vi lærer og vokser.

Men noen stryker på denne livets eksamen. Og det er fordi dei stadig kopierer andre. De lever livet slik andre sier de skal gjøre det, og ikke etter sin egen overbevisning. Og det lønner seg aldri. De glemmer at å kopiere andre slår feil ut på nettopp sin livs-eksamen fordi vi får utdelt personlige eksamensoppgaver. Ingen er like. De er tilpasset den unike deg. Den ekte deg.

Og slik er livet. Vi er alle forskjellige, og går forskjellige veier, og alle er riktige for den det gjelder. Og kunn den! Det gjelder bare å våge å leve ut den du er uten å tenke på andre. Bare slik består du. Du blir den du blir av livs-erfaringene dine og du vil garantert feile dersom du stadig vekk prøver å være noen du ikke er. Vær deg selv, med hevet hode, sier nå jeg.

"It's better to be hated for what you are then to be loved for what you are not!"Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar