tirsdag 6. september 2016

What the f..just happend?


Hva som gikk gjennom hodet mitt en vakker dag i slutten av april? jo..what the fuck just happend!? Det er hva jeg tenkte før mørket kom..Sjokket var til å ta og føle på for å si det mildt.Jeg var gift og så var jeg plutselig ikke gift lenger. 10 år..Jeg visste ikke at vi hadde problemer heller jeg..Men vi styrer ikke alt her i verden, og ting skjer uten at vi kan være helt forberedt..Og vi takler det vi må takle. Følelser kan jo ikke styres. De må respekteres. Og ting skjer alltid av en årsak. 

Det er vel vanskelig å få svar på alt og vanskelig å forstå men jeg vet nå at ikke alt trenger å bli forstått..det bare ble slik..

Hos noen parforhold oppleves brudd som rene skjære lyn-nedslaget..Mange står igjen som et stort spørsmålstegn fordi partneren forsvinner ut døra uten en forklaring på hvorfor og du ser han aldri igjen og hører ingenting fra han på lange tider kanskje aldri. Du ble plutselig helt fremmedgjort! Han ble brått en fremmed. Og du sitter der og lurer på hvem i huleste du har vært gift med. Du får ikke bearbeidet noe, du får ikke svar på det som kverner rundt i hodet. Var det meg som gjorde noe feil? Var jeg ikke bra nok? Pen nok? Slank nok? Var jeg ikke verd å kjempe for? Var kjærlighets-erklæringene i alle år og i ukene i forveien bare løgn?

Da er det bare en ting å gjøre. SLUTT Å TENK! La det fare! Det som er skjedd har skjedd, og det er til det aller beste, tro meg! 

Det er ikke alltid vi kan få svar her i livet. Den døra som ble smelt rett i fleisen på deg, lukket seg så brått fordi det ble gjennomtrekk av andre ting. Og hvis du ikke lar den døra forbli lukket og låst, så kan ikke andre dører åpnes for deg. De vil smelle igjen på samme viset, pga vind-trekken ...skjønner du? Du MÅ lukke døren til fortiden!! Og når du innser det, kan hva som helst åpne seg for deg! Og så ser du ting mye bedre med avstand..Du ser bedre hva slags forhold du EGENTLIG levde under når du får kontroll over følelsene og distanserer deg litt.. Og da vil du få en skikkelig awakening, tror jeg..Det gjorde jeg..

Men hva er det med forhold som gjør at det skjærer seg..og hvordan velger vi partnere? Ligger det noe i dette at vi finner partnere som er lik våre foreldre? Eller som oppfører seg slik våre foreldre gjorde? Jeg tror det ofte kan være slik..ikke alltid men ofte.. Og dersom du da er så uheldig å ha hatt en barndom som var vanskelig og hadde uforutsigbare foreldre, og du ble vant til å være redd og på vakt hele tiden, så lærer du at det er din form for kjærlighet og omsorg. Så når du blir kjent med en partner som oppfører seg utrygt, uforutsigbart, turbulent, ja så tolker du det som kjærlighet..

Og dersom du vokste opp med en far som du måtte kjempe hardt for å få oppmerksomhet fra, eller kjærlighet fra, kanskje fikk du det aldri, ja så finner du ofte en mann som ikke gir deg bekreftelser på at du er bra nok.. Og har du dårlig selvtillit så finner man seg ofte en mann som  hele tiden trykker deg ned psykisk.. Det er utrolig men slik er det ofte..det har vist seg gang på gang.. Det å være en forståelsesfull person, åpen og ærlig og god og flink, spiller av og til ingen rolle om du treffer feil person..for det kan ofte føre til at det bare blir du som tar hensyn i forholdet..du blir utnyttet..Så det er mye en må lære seg å se i jakten på en partner..Og det er slett ikke enkelt.. 

Men det som er så bra med dette livet, det er at man lærer hele tiden. Man erfarer. Man notere seg ned opplevelser i bakhodet. Man noterer seg væremåter, hendelser og personligheter, slik at man kan se faresignalene tidligere neste gang..Og det er kjempeviktig! 

Så what the fuck just happend?? Jeg vet det enda ikke men jeg vet mye annet om forholdet. Og det hjalp meg til å lukke døren. Til å glemme og til å gå videre mye letter og fortere. Det er en skremmende opplevelse selvsagt, når det blir gjort på en sånn måte, men livet kan man aldri unngå å bli råket av. Sorger og traumer vil alle oppleve en gang iblant. Og man overlever det, vær du sikker. 

Du får ikke mer enn det du takler. Og bare du kjenner sannheten og det er mer enn nok. Der er ikke alltid en syndebukk i et forhold. Men en av disse to valgte å gå. Det er ingens feil. Ja, livet er hardt, men livet er også veldig veldig godt. Det du lærte i denne skolen, i dette forholdet, det kan du ta med videre til neste trinn og neste forhold. Og da vil du ha mye mer gode ting å tilføre det. 

Såfremt du ikke lar hendelsen ta fra deg troen på deg selv og troen på andre. For meg ble skilsmissen en ny start, et nytt liv, et mye mye bedre liv! Vi skaper oss en ny tilværelse som er så mye bedre ofte. Det skjedde ihvertfall meg. Så jeg har det veldig bra nå. 

Husk at det er bedre å stå alene og være sterk, enn å stå sammen med noen og føle seg tappet ! Og en dag finner du en som ser kvalitetene dine og verdsetter dem. En som har de sterkeste følelser for deg, og som ser deg for den du er og respektere deg for det. En som er villig til å kjempe for deg, forholdet og livet sammen. En som er en skikkelig MANN! 

Jeg vet han er der ute. Og jeg har god tid....

1 kommentar: